luni, 14 aprilie 2008

Deserturi

Dupa ceva zile de cand nu am mai scris (prob tehnice) ma-m gandit azi sa va scriu niste deserturi :

Tort cu iaurt. Ingrediente: 1 pahar iaurt natural ( utilizat pentru masurare)
2 cesti de zahar pudra
3 cesti faina
1/2 ceasca de ulei
3 oua
1 pungura drojdie uscata

Puneti toate ingredientele intr-un castron . Folositi mixer-ul sau daca aveti robot de bucatarie framantatoru si amestecati cateva secunde la viteza mica apoi timp de 2 minute la viteza ce-a mai mare. Amestecul trebuie sa fie foarte omogen.Puneti amestecul in forma de copt si coaceti la cuptor timp de 50 de minute.

Tort cu fructe. Ingrediente : 3 oua
750 ml lapte
150 g zahar
120 g faina
300 g fructe alese: mere,pere,cirese,prune uscate,etc.

Pregatiti fructele dupa nevoie( ex: cojiti si samburele scos) . Taiati in cuburi sau fasii.Ungeti o forma de tort de 30 cm in diametru cu unt si preasarati cu faina.Puneti fructele in forma.Puneti ouale,laptele si zaharul in castronul mixerului si mixati timp de 60 sec la cea mai mare viteza,adaugand treptat faina . Turnati acest amestec peste fructe si coaceti timp de 40 min. Serviti cald sau rece cu crema de vanilie.

Pandispan. Ingrediente: 4 oua
200 g faina
200 g unt
200 g zahar
1 punguta praf de copt

Folositi framantatorul(robot bucatarie) la amestecarea fainii, prafului de copt ,zaharului, untului si oualelor in castron timp de 2 min 30 sec.Puneti apoi compozitia in forma de copt unsa cu unt si presarata cu faina si coaceti timp de 55 min.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP