marți, 8 aprilie 2008

Shaorma

Ingrediente: ½ kg carne de miel, taiata in bucati
½ kg piept de pui, taiat in bucati
½ lingurita scortisoara
½ lingurita arahide
½ lingurita piper negru
½ lingurita sare
3 catei usturoi, tocati
½ ceapa, tocata
1 frunza de dafin
½ cana suc de lamaie
½ cana otet din vin rosu
2 rosii, tocate
6 bucati de vinete murate (optional)
3 ardei grasi, curatati de tulpina si samburi, tocati
Iaurt dupa gust

Mod de preparare:Puneti carnea intr-un bol de sticla. In alt bol, puneti condimentele, sarea, usturoiul, ceapa, dafinul, sucul de lamaie, si otetul, amestecati bine, si apoi rasturnati peste carne. Puneti la marinat la frigider timp de 2 ore.

Scurgeti carnea din marinata si uscati-o. Frigeti carnea deasupra unui aparat electric pana ce se face, aproximativ 10 minute, invartind des. Impartiti carnea in bucati in lipie, adaugati rosiile, vinetele murate daca doritim ardeii, si o lingura sau mai mult de iaurt.

Ingrediente: 10 catei de usturoi, tocati
2 lamai stoarse
½ cana ulei de masline
2 lingurite praf de curry
1 lingurita sare
2 lingurite piper
800 grame piept de pui dezosat
4 lipii
1 rosie tocata

Mod de preparare:Pentru a prepara marinata: intr-un bol mediu, puneti la un loc usturoiul, zeama de lamaie, si uleiul. Adaugati praful de curry, sarea, piperul, si agitati pentru a se combina. Adaugati puiul. Marinata se pune la frigider peste noapte.

Incalziti usor gratarul. Scoateti puiul din marinata. Frigeti puiul timp de 10 minute pe fiecare parte sau pana ce se patrunde bine. Serviti puiul intr-o lipie si acoperiti cu rosii si sosul de shaorma.

Sosul pentru shaorma: 3 catei de usturoi
1 cana de tahini
3 cani de apa
½ zeama de lamaie
Sare

Puneti usturoiul intr-un bol si pisati-l bine cu mixerul. Adaugati tahini si amestecati in continuare cu mixerul. In acest timp, adaugati usor apa rece pana ce face spuma. Adaugati zeama de lamaie si mixati pana se face ca o crema. Asezonati cu sare, dupa gust.

Pofta buna !!

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP