joi, 17 aprilie 2008

Tarta de lamai

Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua
500 g faina
100 g zahar pudra
200 g unt
1/2 lingurita sare
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
Pentru crema: 200g zahar
zeama de la 2 lamai
2 plicuri gelatina
300ml frisca lichida
rondele de lamaie

Aluatul: Frecam untul cu zaharul pudra,sarea si zaharul vanilat.
Adaugam ouale si, ulterior, faina cu praful de copt
Framantam aluatul.
Ungem cu unt o tava de tarta.Intindem aluatul intr-o foaie de 4mm grosime si o punem in tava.
Coacem 30 de minute la foc moderat

Crema: Preparam un plic de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.Intr-o craticioara punem zeama de lamaie si zaharul,apoi amestecam pe foc pana cand se ingroasa.Oprim focul, lasam sa se raceasca si adaugam frisca si gelatina preparata. Umplem tarta coapta cu crema.Asezam rondelele de lamaie. Preparam un alt plic de gelatina si il turnam uniform pe toata suprafata tartei.
O tinem 30 de minute la rece.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP