marți, 2 iunie 2009

Granita

Ca tot vine vara hai sa va spun cum sa faceti o granita home made .. :) Din motive necunoscute de mine nu pot pune poze. Imi pare rau ,voi pune mai tarziu poate am noroc.

Se elibereaza un raft al congelatorului si se introduce o tava pentru a se raci. Se prepara compozitia,se lasa la racit,se toarna in tava si se acopera cu folie de plastic. Se lasa la congelator pana ingheata pe margini. Se foloseste o furculita pentru a sparge gheata in cristale mai mici. Tava se introduce din nou la congelator, iar procesul se repeta la fiecare jumatate de ora(cel putin de trei ori),pana ce granita este complet congelata si are textura zapezii.
Pentru o metoda mai rapida: se toarna lichidul intr-un suport pentru cuburi de gheata,se congeleaza,apoi se mixeaza cuburile de gheata cu ajutorul unu blender, chiar inainte de servire. Va avea o textura mai moale,insa va fi la fel de delicioasa.



Granita cu vin
Timp de preparare: 40 minute, 12 portii

Ne trebuie: 1 legatura de menta
175g zahar
450ml de vin rosu
piersici feliate,la servire

Se preseaza frunzele de menta cu partea neascutita a unui cutit si se pun intr-un bol impreuna cu zaharul. Peste ele se toarna 150ml de apa fierbinte si se amesteca pana cand zaharul se dizolva complet,apoi se lasa la racit.Se strecoara lichidul in alt bol,presand menta pentru a-si lasa cat mai multa aroma,apoi se adauga vinul si se congeleaza. Se serveste cu felii de piersica.


Fiecare portie contine : 167 kcal,fara proteine,31g carbohidrati,fara grasimi,fara grasimi saturate,fara fibre,31g zahar.


Lemon & lime crush

Aceasta granita este delicios de racoritoare servita simplu sau cu fructe de padure.Lemongrass-ul are misiunea de a-i adauga o nota florala.

6 lamai
6 lime
1 tulpina lemongrass
4 frunze lime (optional)
250g zahar

Se rade coaja a 2 lamai si 2 lime,se storc fructele ,iar cojile taiate in jumate se pastreaza pentru a servi granita. Intr-un bol se amesteca zeama ,coaja,lemongrass-ul,frunzele de lime(optional) si zaharul,apoi peste ele se toarna 500 ml de apa fierbinte. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul,apoi se lasa la racit si infuzat.Se strecoara siropul,se toarna intr-o tava si se congeleaza dupa cum am mentionat mai sus.Se pun cojile de lamaie si lime la congelator,apoi se umplu cu granita la servire




Granita cu capsuni sau fructe de padure


Iata ce poti face cu fructele de padure sau capsunile cand le gasesti la promotie in supermarket.

750g capsuni/fructe de padure
140g zahar
zeama unei lamai

Se curata capsunile de seminte si se taie in bucati,apoi se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie intr-un bol.Peste ele se toarna 300 ml de apa fiarta si se lasa la macerat pana se racesc,apoi se mixeaza intr-un blender pana ce compozitia devine fina.Se trece piureul printr-o sita,apoi se toarna intr-o tava si se congeleaza.


Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP