luni, 12 iulie 2010

Pui thailandez cu pasta de curry

Ingrediente ( 4 portii ) : 

- o ceapa mica
- 1 legatura (sau plic ) de iarba de limon ( se gaseste la Plafar , naturiste si mai nou Kaufland )
- 1 lingura ulei vegetal
- 3-4 lingurite pasta de curry 
- 4 piepti de pui dezosati si curatati de pielita , taiati cubulete 
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingurita de zahar sau 2 cubulete de zahar brun
- sucul si coaja de la o lamaie verde
- 400 ml lapte cocos ( se gaseste in majoritatea supermarket-urilor )

- Timp preparare : 30-40 min


Se curata ceapa si se taia in jumatati pe lung. Se aseaza bucatile cu partea taiata pe tocator si se taie marunt. Se toaca iarba de limon , incepand de la capatul subtire pana la cotor, care este cel mai tare. Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie larga pentru cateva minute sau pana ce uleiul are o consistenta mai subtire. Se adauga ceapa , se caleste 3-5 minute, pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga pasta de curry si se lasa 1 minut, amestecand continuu. Se adauga bucatile de pui si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.Se adauga sosul de peste,zaharul,sucul si coaja de lamaie si laptele de cocos. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se lasa, neacoperit timp de 15 minute pana este gata puiul. In acest timp se amesteca de cateva ori pentru a impiedica sosul sa se prinda si pentru a mentine puiul acoperit de sos. Se serveste alaturi de orez fiert.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP