sâmbătă, 5 martie 2011

Pizza Speciala


Ingrediente aluat :
Faina alba calitate superioara 350 g
Sare : 0.5 lingurite
Ulei de masline : 3 linguri se poate folosi si ulei de floarea soarelui
Apa : 250 ml
Drojdie uscata : 2 linguri recomand drojdia uscata Pakmaya
Zahar : 1 lingura


Dificultate : Usor
Timp preparare : 45 min


1. Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.

2. Intr-un vas gradat se masoara 250 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca bine 3-4 minute si se lasa amestecul 15 min.
Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos.

3. Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de min.

4. Peste 30 de min aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei masline/floare. Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci il impartiti in jumatate si cu mainile il intindeti pe tava.


Ingrediente pizza :
Suc de rosii de casa cu pulpa : 700 ml
Sunca(Praga,York,Sisi, etc): 200 g
Mozzarella : 200 g
Cedar : 200g
Ardei rosu : 1 buc
Ciuperci Champignon : 10 buc
Rosii : 2 buc
Sare, Oregano, Ulei masline, Fuchs mirodenia, Zahar


Dificultate : Usor
Timp preparare: 40 min 


1. Sosul de pizza :  Sa ia o oala mica in care se toarna cele 700 ml de suc si se pune la fiert pentru cca. 10 minute cu 2 linguri de ulei masline, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de Fuchs , 2 lingurite de zahar, si 2 maini de Oregano. 

2. Pizza: Se ia o tava teflonata/neteflonata si se pune hartie pentru copt pe toata suprafata. Ne ungem putin cu ulei pe mana si intindem aluatul usor in tava  si incercam sa lasam margini mai groase si ungem aluatul cu sosul de pizza pe aproape toata suprafata. In timpul aranjarii ingredientelor pe blat da-m drumu la cuptor si il lasam cca. 15 minute pana ajunge la o temperatura de 160(pentru cuptoarele mai vechi) - 220 grade (pentru cele noi).


Urmatorul pas este sa radem mozzarella pe toata suprafata blatului.



Adaugam sunca.


Adaugam ciupercii-le curatate si taiate cum ne place.


Radem cedar-ul pe toata suprafata blatului adaugam peste ardei-ul rosu spalat si taiat bucatele mici sau mari.



Dupa ce am terminat de aranjat ingredientele pe pizza, luam tava si o punem la cuptor pentru 30 minute. Dupa cele 30 de minute scoatem din cuptor si taiem 3-4 rondele de rosii si peste tot presaram oregano. Acum tot ce trebuie facut este sa punem o folie peste ea si sa o lasam 10 minute pana la taiere. Pofta buna!!

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP