joi, 14 aprilie 2011

My hot-dog !

Hot-dog ( varianta mea )


Ingrediente:

2x Cornuri
4x Crenvurști
Ketchup
Mustar
1 Ardei rosu mic (pentru poza 1) / 1 Ardei Galben (pentru poza 2)
1 Rosie
1 Castravete verde mic( fara castravete pentru poza 2)
Sare de mare

Timp preparare : 10 min


 Se pun la fiert crenvurști pana dau in primul clocot. Intre timp, taiem pe jumătate cornurile, taiem in rondele castravetele, ardeii in cubulete mici si roșiile in 4 rondele. Punem un rand de castraveți, peste ei aruncam cubuletele de ardei iar, pe urma punem cate doi cremvurști in fiecare cornulet. Ornam cu mustar, ketchup dulce/iute, maioneza ( eu recomand Maioneza Hellmann's Clasic in smart pack) si peste toate rondelele de roșii. Presaram putina sare si verdețuri italiene




Va doresc pofta buna !




sâmbătă, 5 martie 2011

Pizza Speciala


Ingrediente aluat :
Faina alba calitate superioara 350 g
Sare : 0.5 lingurite
Ulei de masline : 3 linguri se poate folosi si ulei de floarea soarelui
Apa : 250 ml
Drojdie uscata : 2 linguri recomand drojdia uscata Pakmaya
Zahar : 1 lingura


Dificultate : Usor
Timp preparare : 45 min


1. Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.

2. Intr-un vas gradat se masoara 250 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca bine 3-4 minute si se lasa amestecul 15 min.
Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos.

3. Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de min.

4. Peste 30 de min aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei masline/floare. Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci il impartiti in jumatate si cu mainile il intindeti pe tava.


Ingrediente pizza :
Suc de rosii de casa cu pulpa : 700 ml
Sunca(Praga,York,Sisi, etc): 200 g
Mozzarella : 200 g
Cedar : 200g
Ardei rosu : 1 buc
Ciuperci Champignon : 10 buc
Rosii : 2 buc
Sare, Oregano, Ulei masline, Fuchs mirodenia, Zahar


Dificultate : Usor
Timp preparare: 40 min 


1. Sosul de pizza :  Sa ia o oala mica in care se toarna cele 700 ml de suc si se pune la fiert pentru cca. 10 minute cu 2 linguri de ulei masline, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de Fuchs , 2 lingurite de zahar, si 2 maini de Oregano. 

2. Pizza: Se ia o tava teflonata/neteflonata si se pune hartie pentru copt pe toata suprafata. Ne ungem putin cu ulei pe mana si intindem aluatul usor in tava  si incercam sa lasam margini mai groase si ungem aluatul cu sosul de pizza pe aproape toata suprafata. In timpul aranjarii ingredientelor pe blat da-m drumu la cuptor si il lasam cca. 15 minute pana ajunge la o temperatura de 160(pentru cuptoarele mai vechi) - 220 grade (pentru cele noi).


Urmatorul pas este sa radem mozzarella pe toata suprafata blatului.



Adaugam sunca.


Adaugam ciupercii-le curatate si taiate cum ne place.


Radem cedar-ul pe toata suprafata blatului adaugam peste ardei-ul rosu spalat si taiat bucatele mici sau mari.



Dupa ce am terminat de aranjat ingredientele pe pizza, luam tava si o punem la cuptor pentru 30 minute. Dupa cele 30 de minute scoatem din cuptor si taiem 3-4 rondele de rosii si peste tot presaram oregano. Acum tot ce trebuie facut este sa punem o folie peste ea si sa o lasam 10 minute pana la taiere. Pofta buna!!

luni, 12 iulie 2010

Supa thailandeza cu pui si ciuperci

Ingrediente (4 portii ):

- 1 l supa de pui fierbinte
- 2 linguri de sos chilli
- 1 lingura de sos de peste
- 2 lingurite zahar
- coaja si sucul de la 2 lamai verzi
- 100g de ciuperci champignon feliate
- 1  legatura ceapa verde feliata
- 200g resturi de carne pui din supa , tocata 

- Timp preparare : 20 min

Se desarta supa intr-o cratita , se amesteca cu sosul gros de chilli ,sosul de peste,zaharul,sucul de lamaie si coaja intreaga bine curatata de ceara de la o lamaie verde stoarsa. Se aduce la punctul de fierbere,se adauga ciupercile si partea alba a cepei verzi. Se acopera si se lasa la fiert pentru 2 minute. Se adauga puiul si mare parte din frunzele de ceapa si se lasa sa se patrunda,se serveste apoi in boluri,presarata cu restul de coaja de lamaie si restul de frunze de ceapa.

Pui thailandez cu pasta de curry

Ingrediente ( 4 portii ) : 

- o ceapa mica
- 1 legatura (sau plic ) de iarba de limon ( se gaseste la Plafar , naturiste si mai nou Kaufland )
- 1 lingura ulei vegetal
- 3-4 lingurite pasta de curry 
- 4 piepti de pui dezosati si curatati de pielita , taiati cubulete 
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingurita de zahar sau 2 cubulete de zahar brun
- sucul si coaja de la o lamaie verde
- 400 ml lapte cocos ( se gaseste in majoritatea supermarket-urilor )

- Timp preparare : 30-40 min


Se curata ceapa si se taia in jumatati pe lung. Se aseaza bucatile cu partea taiata pe tocator si se taie marunt. Se toaca iarba de limon , incepand de la capatul subtire pana la cotor, care este cel mai tare. Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie larga pentru cateva minute sau pana ce uleiul are o consistenta mai subtire. Se adauga ceapa , se caleste 3-5 minute, pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga pasta de curry si se lasa 1 minut, amestecand continuu. Se adauga bucatile de pui si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.Se adauga sosul de peste,zaharul,sucul si coaja de lamaie si laptele de cocos. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se lasa, neacoperit timp de 15 minute pana este gata puiul. In acest timp se amesteca de cateva ori pentru a impiedica sosul sa se prinda si pentru a mentine puiul acoperit de sos. Se serveste alaturi de orez fiert.

luni, 5 iulie 2010

Cacik

Ingrediente ( 4 portii ) : 

- 1 castravete verde
- 1 lingurita sare
- 2-3 catei de usturoi
- 300 g iaurt
- 1 ceapa 
- piper
- nucsoara
- chimen 
- 1 lingurita miere
- 1 legatura marar sau frunze de menta

Timp preparare : 30 min

Cureti castravetele, il speli si il lasi sa se scurga, apoi il tai in 8 pe lung, apoi cubulete. Pui cubuletele intr-un castron, presari peste ele sare si lasi 10-15 min. Intr-un alt castron torni iaurtul si incorporezi in el ceapa data pe razatoarea mica. Adaugi piperul, nucsoara, chimenul, mierea si marul verde tocat. Sarezi dupa gust. Amesteci bine si torni peste castravete. Mai presari putin marar tocat sau frunze de menta si servesti imediat.


Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP