duminică, 20 aprilie 2008

Friptura de curcan umplut

Ingrediente : 1 curcan
3/4 cana de margarina
3/4 cana de ceapa tocata
3/4 cana de telina tocata
800g cereale (fulgi)
300g umplutura gata preparata(ficat si pipote bucatele,legume fierte,orez.etc)
condimente dupa gust

Caliti ceapa si telina in unt.Adaugati cerealele.Amestecati usor umplutura cu cerealele,ceapa si telina calite.Lasati-le sa se raceasca.Luati curcanul proaspat sau decongelat si umpleti cavitatea acestuia cu combinatia de mai sus. Inchideti bine cavitatea,folosind scobitori speciale,astfel incat umplutura sa fie bine tinuta in interior. Ungeti pe exterior curcanul cu unt.Acoperiti-l cu o folie de aluminiu.Puneti curcanul umplut cu pieptul in sus intr-o tava. Coaceti 5 ore si jumatate la cuptor la 325 grade, udandu-l la fiecare 30 de minute cu zeama din tava.Indepartati folia de aluminiu cu 30 de minute inainte de a fi gata. Pentru a testa daca este facut,intepati cu o furculita sau o andrea. Daca patrunde usor inseamna ca este gata.Lasati-l sa stea deoparte 10 minute,timp in care dumneavoastra preparati sosul.
Puneti zeama de friptura intr-un vas si puneti-o la frigider 5 minute.Indepartati grasimea ce se strange deasupra si puneti zeama intr-o tigaie.Aveti grija sa fie cam 3 canei de zeama. Aduceti la punctul de fierbere si adaugati 3 linguri de unt topit si 3 linguri de faina.Amestecati bine.
Taiati curcanul in bucati si serviti-l cu umplutura si sos.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP