miercuri, 3 iunie 2009

Inghetata


Na ca am ajuns putin si pe la inghetata. Cui nu ii place o inghetata facuta in casa?...

Syllabubs cu daiquiri de capsuni
Timp de preparare: 15 minute,4 portii

Folositi rom alb pentru adevaratul gust daiquiri,dar vinul alb poate fi de asemenea o alegere buna

450g capsuni,taiate in 4
6 linguri rom sau vin alb
50g zahar pudra
300 ml smantana nedegresata
2 lamai verzi
capsunile injumatatite si coaja de lamaie rasa pentru decorare

1. Se asaza capsunile intr-un bol cu 3 linguri rom/vin si o lingura de zahar pudra.Zdrobiti putin cu o furculita,apoi asezati deoparte.
2.Se toarna smantana intr-un bol mare,se adauga coaja de lamaie si sucul de la o lamaie.Se adauga romul/vinul si zaharul ramas.Amestecati cu un tel electric(sau manual) pana cand incepe sa se ingroase
3.Se taie coaja de la doua lamai in fasii foarte subtiri pentru decorare.Se taie apoi lamaia in doua si se freaca marginea celor 4 cupe de servit cu ea.Se da marginea cupei prin zahar pudra.Se imparte cantitatea de capsuni la 4 si se asaza peste crema de smantana si rom/vin. Se decoreaza fiecare pahar cu cate o jumatate de lamaie si fasiile subtiri de coaja de lamaie.



Inghetata de lavanda
Timp preparare:30 minute,plus racire 8 ore sau peste noapte, 3 portii.

8 oua
700g smantana
150g unt
6 linguri de zahar tos cu varf
2 linguri de flori de lavanda
un strop de lamaie

1.Intr-o cratita de mici dimensiuni,se topeste untul.La untul fierbinte se adauga lavanda,se ia de pe foc,se acopera si se asaza la racit in frigider(florile de lavanda se vor depune pe fundul si la suprafata vasului,lasand untul aromat la mijloc).Intre timp se separa ouale, se asaza galbenusurile si albusurile pana cand se obtine o spuma foarte aerata.
2.Se scoate din frigider infuzia de lavanda si se alege untul fara flori.Se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar si cu untul cules(este important sa fie moale,dar rece).Se asaza deoparte.Se bate smantana cu 4 linguri de zahar pentru frisca.Se adauga albusul si galbenusul precum si lamaia.
3.Se asaza intr-o cratita compozitia cam de 2 degete si se da la racit pentru 8 ore sau peste noapte.Pentru decorare presarati putine flori de lavanda peste inghetata.


Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP