joi, 17 aprilie 2008

Aperitive

Pogacele cu jumari. Ingrediente: 2 oua,plus 1 albus
1 kg
2 linguri untura
2-3 linguri smantana
150 g jumari
unt

Pregatim aluatul din ingredientele amintite,cu exceptia jumarilor.Framantam timp de cateva minute si apoi intindem aluatul cu sucitorul. Presaram jumarile pe jumatate din aluat si impaturim deasupra cealalta jumatate.Lasam aluatul la crescut timp de 30 de minute.Il intindem din nou cu sucitorul si apoi il lasam la crescut inca 30 de minute.
Intindem o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm si taiem rotunduri de aluat cu ajutorul unui pahar.Ungem rotundurile de aluat cu galbenus de ou si le asezam intr-o tava unsa cu unt.Coacem pana cand au devenit aurii,aprox. 30 min


Rulouri cu cascaval. Ingrediente: 500g foietaj gata preparat
200g cascaval ras
2 galbenus de ou
sare

Taiem foietajul in fasii cu lungimea de 10 cm si latimea de 4 cm.Radem cascavalul pe razatoarea mica si il presaram pe fasiile de aluat. Rulam fasiile de foietaj,le asezam intr-o tava unsa cu unt si le ungem cu galbenus.Coacem rulourile in cuptor incins timp de 25 de minute sau pana cand foietajul a devenit auriu. Lasam rulourile la racit si le mai umplem cu cascaval.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP