MICUL DEJUN part 1
Hmmm micul dejun....Se spune ca este cea mai importanta masa a zilei,asa ca hai sa incep sa va scriu pentru inceput niste preparate din oua foarte repede si usor de facut:
Oua prajite. Topiti o lingura de unt sau margarina intr-o tigaie. Spargeti fiecare ou si puneti continutul in tigaia pregatita.Gatiti-le la foc potrivit pana cand galbenusul este facut.
Se poate servi asa sau se poate intoarce in tigaie de pe o parte pe cealalta.
Pentru un galbenus tare,spargeti-l imediat ce ati pus oul in tigaie.
Omleta. Bateti ouale intr-un castron pana cand se omogenizeaza.Adaugati 2 linguri de lapte sau smantana.Puneti amestecul in tigaia in care ati topit in prealabil o lingura de unt sau margarina.Amestecati ouale cu o lingura sau cu o spatula pana ajung la consistenta pe care o doriti.Pentru varietate ,adaugati in bucati mici putina costita,putina sunca sau carnaciori taiati rondele.Adaugati o mana de branza (orice fel de branza) data pe razatoare pentru a obtine omleta cu branza. Sau puteti da o aroma mai speciala omletei punand condimente, de exemplu tarhon. Omleta se mai poate gati si in cuptorul de la aragaz. Spargeti cu grija ouale intr-o tavita de cuptor.Acoperiti-le cu doua linguri de smantana.Deasupra puneti branza data pe razatoare si rozmarin faramitat.Tineti la cuptor tava la 400 grade pentru 5 sau 6 minute,pana este gata.
Oua moi in bol. Stiu ca suna putin cam ciudat,dar aceasta reteta o stiu de mic cand mancam "oua moi in bol" de imi plezneau falcile. Deci sa incepem... Aveti nevoie bineinteles de oua,paine,vegeta,legumix sau sare si un bol mic-mare(depinde de cate oua si feli de paine vrem sa mancam) . Acum luam ouale cate vrem le punem la fiert in apa ,ca sa iasa moi trebuie sa le scoatem la 1 minut dupa ce apa a dat in clocot. Pana sa se faca ouale ne apucam de paine.Luam un bol cum am spus mai sus si in el rupem feliile de paine in bucatele mici , eu cand fac asta folosesc cam 4 felii mari de paine
si vreo 4-5 oua. Dupa ce terminati de rupt paine ouale cam trebuie sa fie gata.Le luati de pe foc si le bagati in chiuveta unde dati drumu la apa rece peste ele.Le luati de acolo si la loviti la un capat de masa si decojiti doar cat sa intre o lingurita in ele. Dupa ce am spart oul luam lingurita si scobim tot ce este in el peste painea rupta. Amestecam totul cu lingura(mai eficient este cu mana) si peste amestec punem dupa gust vegeta(legumix) sau sare si amestecam din nou putin si ne apucam de mancat :D
Pofta buna !!!
0 comments:
Trimiteți un comentariu