miercuri, 9 aprilie 2008

SOSURI part 2

Neatza lume ! Azi va mai scriu niste sosuri si ceva retete delicioase....

SOS-CREMA DE ROSII. Caliti 3 cepe verzi taiate marunt in 2 linguri de ulei de masline. Puneti 1 conserva (800 g ) de rosii pasate si 2 linguri pasta de rosii. Adaugati 1 lingurita praf de usturoi,1 lingurita oregano si 2 lingurite busuioc. Puneti pe foc si fierbeti la foc mic timp de 15 minute. Adaugati 1/2 cana smantana si fierbeti inca 10 minute.
Folositi sosul la paste,pizza sau fripturi. Pentru un sos mai dens reduceti cantitatea de smantana sau nu o mai puneti deloc.

SOS OLANDEZ. Topiti 12 linguri de unt la foc mic.Separati 3 oua, pastrand albusurile pentru alte utilizari. Galbenusurile,cu 1 lingurita suc de lamaie si 1 pliculet de piper,le amestecati cu mixerul la o viteza mica.Adaugati untul.Cand s-au omogenizat,opriti mixerul.

SOS MALTEZ. Amestecati 1 lingura suc portocale si 2 lingurite de portocala rasa in sosul olandez.

SOS TARTAR. Amestecati 2 linguri de muraturi dulci cu 1 lingurita frunze de patrunjel,1 lingura ceapa rasa,1 lingura suc de lamaie,un pic de sos Tabasco si 2/3 cana maioneza. Acoperiti vasul si raciti la frigider inainte de a-l servi.

SOS "Cocktail". Combinati 1 cana de sos de boia de ardei iute cu rosii cu 2 linguri de hrean,2 linguri suc de lamaie,2 lingurite sos Worcestershire si 1/4 lingurita de piper macinat.

SOS PICANT. Taiati marunt 2 rosii coapte si amestecati-le cu 1/2 cana ceapa taiata marunt,1/2 cana castraveti verzi curatati de coaja si taiati marunt,1/2 cana ardei iute taiat marunt si 1 lingura otet de mere.Lasati sa stea cel putin 20 de minute inainte de a-l servi.

SOS DE COACAZE. Dizolvati 2 cani zahar in 2 cani apa si puneti la fiert 5 minute.Adaugati 4 cani coacaze si fierbeti inca 5 minute,fara sa amestecati!.Luati spuma de la suprafata si adaugati 2 lingurite coaja de portocala rasa.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP