marți, 8 aprilie 2008

MICUL DEJUN part 2

Dupa ce am scris despre oua acum vreau sa va scriu ceva deserturi !

Clatite. Aveti nevoie de : 2 cani de faina obisnuita
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
1 lingura praf de copt
3 oua
3 linguri de unt sau margarina topita
11/4 cana lapte
Amestecati pana la omogenizare primele patru ingrediente. Separati albusul de galbenus, adaugand galbenusurile si untul topit in lapte.
Amestecati ingredientele uscate cu cele lichide pana cand se formeaza coca.Bateti spuma albusurile,apoi incorporati-le in coca.Turnati cate un polonic de coca intr-o tigaie teflonata fierbinte.
Coaceti-le pana cand incep sa iasa bule de aer,apoi intoarceti clatitele si rumenitile si pe cealalata parte.Se servesc cu unt si sirop. Pentru a face niste clatite mai speciale , atunci cand turnati coca in tigaie,adaugati cu grija 2 sau 3 linguri de mure,zmeura,capsuni ,mere rase,banane taiate sau piersici rase deasupra fiecarei clatite. Sau,amestecati cateva linguri de suc de mere sau de alte fructe in coca inainte de a le coace .

PRAJITURA WAFFLES
Aveti nevoie de: 2 cani faina obisnuita
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
1 lingura praf de copt
nucsoara
3 oua
4 linguri unt topit sau margarina topita
1 1/2 cana lapte
Amestecati primele cinci ingrediente pana se omogenizeaza. Separati albusul de galbenus,punand gabenusurile si untul topit in lapte.Amestecati ingredientele uscate si cele lichide pana se formeaza coca. Bateti albusurile pana devin spuma si incorporati-le in coca.Puneti cu polonicul din compozitie intr-o forma incinsa si unsa cu ulei.Coaceti-le pana cand ambele parti sunt usor rumenite. Se servesc cu unt si sirop sau zahar cu scortisoara.

FRENCH TOAST
Aveti nevoie de: 2 oua
1 cana lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie
8 felii de paine veche de 1 zi
Amestecati primele trei ingrediente pana cand se omogenizeaza.Puneti fiecare felie de paine in acest amestec ,si pe o parte si pe cealalta, pana se acopera bine dar sa nu se imbibe prea tare. Rumeniti felia intr-o tigaie fierbinte unsa cu ulei( sau unt),intorcand-o in acest timp de pe o parte pe cealalta. Se servesc cu uns si sirop. Sau pudrati painile cu zahar si scortisoara.

Pofta buna!!!

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP