joi, 17 aprilie 2008

Kurtos kolacs

Ingrediente: 3 galbenusuri de ou
500g faina
400ml lapte
20g drojdie proaspata
50g zahar, plus 1 lingura zahar
2 linguri unt topit
1 lingura ulei
sare

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.Punem faina intr-un castron si facem in mijloc o scobitura.Turnam amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa amestecam.Incorporam galbenusurile,laptele ramas,uleiul, putina sare si o lingurita zahar.Punem aluatul la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul(30 min). Intindem aluatul cu sucitorul .Rulam foaia de aluat in jurul sucitorului uns cu o lingura de ulei.Coacem in cuptor incins timp de 30 de minute. Ungem cu unt topit,trecem prin zahar si mai lasam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul,aproximativ 15 minute.

Bucataria ta !   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP