Kurtos kolacs
Ingrediente: 3 galbenusuri de ou
500g faina
400ml lapte
20g drojdie proaspata
50g zahar, plus 1 lingura zahar
2 linguri unt topit
1 lingura ulei
sare
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.Punem faina intr-un castron si facem in mijloc o scobitura.Turnam amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa amestecam.Incorporam galbenusurile,laptele ramas,uleiul, putina sare si o lingurita zahar.Punem aluatul la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul(30 min). Intindem aluatul cu sucitorul .Rulam foaia de aluat in jurul sucitorului uns cu o lingura de ulei.Coacem in cuptor incins timp de 30 de minute. Ungem cu unt topit,trecem prin zahar si mai lasam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul,aproximativ 15 minute.
0 comments:
Trimiteți un comentariu